Kuřecí stehna na víně
75 min.
Ingredience
- 2lžíceBazalka
- 4kusyKuřecí stehna
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceVíno bílé
- 2lžíceStrouhanka
- 1lžícePetržel - nať
- 2kusyMrkev kořen
- 50gramůŠunka dušená
- 1šálekVývar drůbeží
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
33 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytá stehna částečně vykostíme a mírně naklepeme. Potřeme je citronovou šťávou, osolíme a posypeme nasekanou bazalkou (nebo tymiánem).
- 2Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky, podusíme na másle v zapékací míse a přidáme připravená kuřecí stehna. Podlijeme bílým vínem a trochou vývaru. Na každé stehno položíme trochu jemně pokrájené šunky, smíchané se strouhankou a nasekanou petrželkou, poklademe vločkami másla.
- 3Pokrm upečeme ve středně vyhřáté troubě do měkka a ihned podáváme.
- 4Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.