Kuřecí stehna na víně a na česneku

60 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
37 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí stehna osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej a obalená stehna na něm zprudka osmahneme ze všech stran. Vyndáme z hrnce, zmírníme žár, do oleje přisypeme cibuli, česnek, orestujeme, zasypeme paprikou, necháme rozpustit v tuku, zalijeme vývarem a trochu povaříme. Vrátíme do hrnce stehna, přilijeme víno, přidáme rajčata, osolíme, opeříme a podusíme aspoň 20 minut.
  • 3
    Stehna rozdělíme na talíře, doplníme vařenými těstovinami a přelijeme vinnou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.