Kuřecí stehna na víně a na česneku
60 min.

Ingredience
- 60gramůCibule
- 6stroužkůČesnek
- 120gramůRajčata
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 250mililitrůVíno bílé
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 800gramůKuřecí stehna
- 400gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 40mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
37 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí stehna osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozpálíme olej a obalená stehna na něm zprudka osmahneme ze všech stran. Vyndáme z hrnce, zmírníme žár, do oleje přisypeme cibuli, česnek, orestujeme, zasypeme paprikou, necháme rozpustit v tuku, zalijeme vývarem a trochu povaříme. Vrátíme do hrnce stehna, přilijeme víno, přidáme rajčata, osolíme, opeříme a podusíme aspoň 20 minut.
- 3Stehna rozdělíme na talíře, doplníme vařenými těstovinami a přelijeme vinnou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.