Kuřecí stehna na víně s klobásami
45 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí stehna
- 300gramůKlobása uzená
- 400gramůKapusta mražená
- 1kusPórek
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCibule
- 6stroužkůČesnek
- 40mililitrůVíno bílé
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 1kusMasox
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
38 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí stehna vypereme a osušíme. Potom stehna nasolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme maso dohněda. Před koncem smažení přidáme na kolečka nakrájené klobásy. Vše dáme stranou a do šťávy vložíme nakrájenou mrkev, cibuli na menší kousky, pórek na kolečka a kapustu. (Při použití kapusty mražené nekrájíme a necháme rozmrazit.)
- 2Stehna s klobáskami dáme zpět do pánve a ochutíme masoxem, který jsme rozpustili v troše horké vody. Potom přidáme česnek nakrájený na tenké plátky. Vše zalijeme vínem a dusíme, dokud není maso měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.