Kuřecí stehna nadívaná hroznovým vínem a parmazánem
60 min.
Ingredience
- 8kusůKuřecí stehna
- 120gramůHroznové víno
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
- 8kusůCeler řapíkatý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
856 kcal
Bílkoviny
78 g
Tuky
55 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Lístky celeru nasekáme a smícháme se strouhaným parmazánem.
- 2Kuřecí stehna vykostíme tak, aniž bychom porušili celistvost masa. Do každého vložíme 3 kuličky hroznového vína a sýrovou směs.
- 3Pečící papír namočíme, vyždímáme a vyložíme jím zapékací mísu tak, aby přečníval po stranách. Vložíme maso, přidáme zbytek hroznového vína, zalijeme olejem, ochutíme solí a pepřem. Zabalíme do papíru a pečeme v troubě předehřáté na 185C.
- 4Po 20min papír otevřeme a pečeme dalších 15min dozlatova.
- 5Stehna podáváme s pečeným vínem, přelitá vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.