Kuřecí stehna plněná mandlovou nádivkou
50 min.
Ingredience
- 500gramůKuře
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 100gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej slunečnicový
- 1lžičkaSůl
- Nádivka
- 2kusyŽemle tuková
- 150gramůMandle
- 4decilitryVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 50mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 10gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
874 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
72 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme mandlovou nádivku: Mandle dáme do vhodné nádoby a spaříme vroucí vodou. Oloupeme je a nakrájíme na malé kousky. Žemle nakrájíme na malé kostičky, přidáme je do nádoby, kde máme mandle. Rozklepneme vejce, přidáme smetanu, dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme drobně nasekanou petrželovou nať a směs dobře promícháme.
- 2Kuřecí stehna důkladně očistíme a opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Kůži na stehnech opatrně nadzvedneme a malou lžičkou plníme otvor mezí kůží a masem připravenou náplní. Povrch kůže rukou přimáčkneme, aby se náplň dostala rovnoměrně po masu na stehnech. Naplněná stehna potřeme 50 g másla, posypeme solí smíchanou s mletou paprikou.
- 3V pekáčku rozpustíme 50 g másla a olej. Připravená stehna naskládáme do pekáčku a v předehřáté troubě pečeme doměkka a dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.