Kuřecí stehna s mandlovou nádivkou
90 min.
Ingredience
- 100mililitrůVoda pitná
- 1hrstPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 600gramůKuřecí stehna
- 100gramůVepřová uzená plec
- 50gramůMandle
- 3kusyVejce slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4kusyŽemle tuková
- 10plátkůSlanina vepřová
- 1kostkaBujón slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
723 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
45 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Připravíme nádivku tak, že starší housky nakrájíme na kostičky a zalijeme vývarem z maggi.
- 2Nakrájíme na nudličky slaninu a osmahneme na pánvi. Přidáme nakrájené uzené maso, namočenou housku, vejce, nakrájené mandle, osolíme, přidáme petržel a zamícháme.
- 3Z očištěných kuřecích stehen z jedné strany uvolníme kůži. Vznikne kapsa, kterou naplníme nádivkou, upevníme párátky a dáme péct. Maso osolíme.Při pečení podléváme kuře vodou a výpekem.
- 4Pečeme 45 minut při 180 stupních. Před koncem pečení poklademe plátky másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.