Kuřecí stehna s ragú z chřestu
75 min.
Ingredience
- 5kusůKuřecí stehna
- 1lžíceKuře
- 100mililitrůVíno bílé
- 205gramůChřest bílý
- 8kusůCibulka jarní
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 500gramůChřest zelený
- 0,5hrstPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
37 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso omyjeme, osušíme, kořenicí směs vetřeme do kůže, vložíme do skleněné mísy, zakapeme olejem, nádobu řádně přiklopíme, vložíme do chladničky a necháme 12 hodin marinovat.
- 2Kuřecí stehna vyjmeme, vložíme do zapékací mísy, polijeme marinádou, podlijeme vínem a dusíme přikryté v předehřáté troubě na 180°C 35 minut, poté odklopíme, pečeme 25 minut do červena.
- 3Mezitím oloupeme bílý chřest a společně s neloupaným zeleným chřestem omyjeme. Zdřevnatělé konce odřízneme, hlavičky chřestu oddělíme v délce 4 cm, stonky pokrájíme na kousky. Žampiony a jarní cibulky očistíme, žampiony pokrájíme na plátky a cibulky i s natí na kostičky. Petrželku opláchneme, vytřeseme vodu, lístky otrháme, jemně nasekáme.
- 4Zbývající olej rozehřejeme, zpěníme na něm cibuli, přidáme žampiony, osolíme, opepříme a zprudka opečeme 3 minuty. Poté přidáme chřest a pozvolna dusíme 8 minut. Vložíme chřestové hlavičky, dusíme na mírném plameni 5 minut bez míchání, neboť hlavičky jsou křehké, měknou a lámou se.
- 5Upečené maso upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou, obložíme chřestovým ragú se žampiony. Servírujeme s pečenými novými bramborami zabalenými do plátků šunky či anglické slaniny. Výživná hodnota se pak ovšem výrazně změní.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.