Kuřecí stehna s ragú z chřestu

75 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
37 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí maso omyjeme, osušíme, kořenicí směs vetřeme do kůže, vložíme do skleněné mísy, zakapeme olejem, nádobu řádně přiklopíme, vložíme do chladničky a necháme 12 hodin marinovat.
  • 2
    Kuřecí stehna vyjmeme, vložíme do zapékací mísy, polijeme marinádou, podlijeme vínem a dusíme přikryté v předehřáté troubě na 180°C 35 minut, poté odklopíme, pečeme 25 minut do červena.
  • 3
    Mezitím oloupeme bílý chřest a společně s neloupaným zeleným chřestem omyjeme. Zdřevnatělé konce odřízneme, hlavičky chřestu oddělíme v délce 4 cm, stonky pokrájíme na kousky. Žampiony a jarní cibulky očistíme, žampiony pokrájíme na plátky a cibulky i s natí na kostičky. Petrželku opláchneme, vytřeseme vodu, lístky otrháme, jemně nasekáme.
  • 4
    Zbývající olej rozehřejeme, zpěníme na něm cibuli, přidáme žampiony, osolíme, opepříme a zprudka opečeme 3 minuty. Poté přidáme chřest a pozvolna dusíme 8 minut. Vložíme chřestové hlavičky, dusíme na mírném plameni 5 minut bez míchání, neboť hlavičky jsou křehké, měknou a lámou se.
  • 5
    Upečené maso upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou, obložíme chřestovým ragú se žampiony. Servírujeme s pečenými novými bramborami zabalenými do plátků šunky či anglické slaniny. Výživná hodnota se pak ovšem výrazně změní.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.