Kuřecí stehna v mandlovém kabátku

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
55 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaný česnek utřeme se solí, mandle spaříme, oloupeme a umeleme.
  • 2
    Z kuřecích stehen odstraníme kůži a kosti, rozkrojíme je napůl, potřeme česnekem utřeným se solí a odložíme je stranou.
  • 3
    Mleté mandle smícháme se solí, mletou paprikou a cayenským pepřem.
  • 4
    Porce kuřete potřeme rozpuštěným máslem a obalíme je v mandlové směsi.
  • 5
    Rozehřejeme troubu na 200 °C. Porce kuřete rozložíme na rošt, který vložíme do rozehřáté trouby a pod který dáme plech na zachycení šťávy, která při pečení z kuřete může vytékat. Pečeme cca 45 minut, dokud maso není hotové.
  • 6
    Ozdobíme plátky citrónu a řeřichou, podáváme studené s chlebem nebo tousty nebo teplé s pečenými bramborami a dušenou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.