Kuřecí stehna v mandlovém kabátku
65 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 150gramůMandle
- 4kusyKuřecí stehna
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1špetkaPepř cayenský
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCitrony
- 50gramůŘeřicha
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
55 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný česnek utřeme se solí, mandle spaříme, oloupeme a umeleme.
- 2Z kuřecích stehen odstraníme kůži a kosti, rozkrojíme je napůl, potřeme česnekem utřeným se solí a odložíme je stranou.
- 3Mleté mandle smícháme se solí, mletou paprikou a cayenským pepřem.
- 4Porce kuřete potřeme rozpuštěným máslem a obalíme je v mandlové směsi.
- 5Rozehřejeme troubu na 200 °C. Porce kuřete rozložíme na rošt, který vložíme do rozehřáté trouby a pod který dáme plech na zachycení šťávy, která při pečení z kuřete může vytékat. Pečeme cca 45 minut, dokud maso není hotové.
- 6Ozdobíme plátky citrónu a řeřichou, podáváme studené s chlebem nebo tousty nebo teplé s pečenými bramborami a dušenou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.