Kuřecí tikka s kořeněnou rýží
30 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí prsa
- 150mililitrůJogurt bílý
- 50gramůtikka pasta
- 100gramůOkurka salátová
- 1lžíceMáta
- 1kusCibule červená
- 1lžičkaSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 140gramůRýže dlouhozrnná
- 1lžíceKari koření
- 50gramůHrášek mražený
- 1kusChilli paprička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
7 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa nařízneme - na každé prso uděláme 3-4 zářezy. Dáme je do mísy, přidáme 50 g jogurtu a tikka pastu. Dobře promícháme a necháme 30 minut marinovat.
- 2Nyní připravíme okurkovou raitu - okurku nakrájíme na kostičky a přidáme většinu máty a zbytek jogurtu. Osolíme, opepříme a dáme do lednice.
- 3Rýži uvaříme podle návodu. Na poslední 4 minuty přidáme hrášek.
- 4Kuřecí maso vyjmeme z marinády, zbylou marinádu z něj setřeme a spolu s cibulí nakrájenou na tenké plátky rozložíme na plechu. Pečeme 20 minut na 240 °C.
- 5K rýži přidáme kari a nasekanou chilli papričku.
- 6Rýži rozdělíme mezi čtyři talíře, přidáme kuřecí maso s opečenou cibulkou a okurkovou raitu. Posypeme zbylou mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.