Kuřecí tikka s kořeněnou rýží

30 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
7 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa nařízneme - na každé prso uděláme 3-4 zářezy. Dáme je do mísy, přidáme 50 g jogurtu a tikka pastu. Dobře promícháme a necháme 30 minut marinovat.
  • 2
    Nyní připravíme okurkovou raitu - okurku nakrájíme na kostičky a přidáme většinu máty a zbytek jogurtu. Osolíme, opepříme a dáme do lednice.
  • 3
    Rýži uvaříme podle návodu. Na poslední 4 minuty přidáme hrášek.
  • 4
    Kuřecí maso vyjmeme z marinády, zbylou marinádu z něj setřeme a spolu s cibulí nakrájenou na tenké plátky rozložíme na plechu. Pečeme 20 minut na 240 °C.
  • 5
    K rýži přidáme kari a nasekanou chilli papričku.
  • 6
    Rýži rozdělíme mezi čtyři talíře, přidáme kuřecí maso s opečenou cibulkou a okurkovou raitu. Posypeme zbylou mátou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.