Kuřecí v citronové omáčce
21 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 3lžíceMouka polohrubá
- 800gramůKuřecí prsa
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 60mililitrůCitronová šťáva
- 2lžíceBazalka
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20mililitrůOlej olivový
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
23 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
204 mg
Cukr
388 mg
Postup přípravy
- 1Smícháme sůl, pepř, mouku a čtyři kuřecí filety (každý o 200 g), ve směsi obalíme. Pak je smažíme na oleji a másle z každé strany pět až šest minut do zlatova.
- 2Dva prolisované stroužky česneku smažíme dvě minuty na másle. Poté přidáme vývar, smetanu, šťávu a necháme při varu zhoustnout.
- 3Před podáváním omáčku ochutíme bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.