Kuřecí vývar s bramborami
65 min.
Ingredience
- 70gramůMrkev kořen
- 300gramůBrambory
- 150gramůPórek
- 100gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCibule
- 4gramyTymián čerstvý
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1200mililitrůVývar drůbeží
- 300gramůKuřecí maso vařené
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2špetkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
790 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
32 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme mrkev a brambory. Obojí pokrájíme na drobnější kousky.
- 2Pórek pečlivě omyjeme, dbáme na dobré vymytí veškeré usazené zeminy mezi listy. Nakrájíme na kolečka.
- 3Polovinu másla rozpálíme a osmahneme na něm cibuli. Přidáme brambory a mrkev, smažíme 5 minut. Poté přisypeme pórek a tymián, smažíme 3 minuty.
- 4Zbytek másla rozpustíme a vmícháme do něj mouku, za stálého míchání povaříme 5 minut. Postupně vlijeme vývar a celou směs vmícháme do polévky. Přiklopené povaříme 12 minut. Maso pokrájíme na drobnější kousky, vmícháme je do polévky. Okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Osolíme a opepříme.
- 5Povaříme 5 minut a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.