Kuřecí vývar s játrovým svítkem

140 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
7 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté kuřecí drůbky (i kosti) bez jater vaříme asi 1,5 hodiny v osolené vodě spolu s celým pepřem. Potom přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a uvaříme do měkka.
  • 2
    Očištěná kuřecí játra rozmixujeme s vejcem, mlékem, krupicí, kořením a solí na hladkou hmotu. Vlijeme na olejem vymazanou pánev a zvolna opečeme po obou stranách. Opečený svítek nakrájíme na kostičky, vložíme do scezeného vývaru a 15 minut povaříme.
  • 3
    Do polévky přidáme nakrájené drůbky i zeleninu, každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.