Kuřecí vývar s játrovým svítkem
140 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 300gramůKuřecí drůbky
- 150gramůZelenina kořenová
- 1špetkaMuškátový květ
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyPepř černý celý
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusVejce slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 50gramůPšeničná krupice
- 1lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
7 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté kuřecí drůbky (i kosti) bez jater vaříme asi 1,5 hodiny v osolené vodě spolu s celým pepřem. Potom přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a uvaříme do měkka.
- 2Očištěná kuřecí játra rozmixujeme s vejcem, mlékem, krupicí, kořením a solí na hladkou hmotu. Vlijeme na olejem vymazanou pánev a zvolna opečeme po obou stranách. Opečený svítek nakrájíme na kostičky, vložíme do scezeného vývaru a 15 minut povaříme.
- 3Do polévky přidáme nakrájené drůbky i zeleninu, každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.