Kuřecí závitky v rosolu

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
24 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa vykostíme, zbavíme kůže a maso rozdělíme na 4 řízky, které naklepeme, až vzniknou tenké plátky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, půlku cibule oloupeme a nakrájíme najemno.
  • 2
    Kuřecí játra uškrábeme nožem a v míse smícháme se slaninou, nakrájenou cibulí, 1 lžící hladké mouky a bílky, přidáme mandlové lupínky, osolíme, opepříme a dobře promísíme. Ze směsi vytvoříme 4 válečky, které zabalíme do kuřecích plátků. Pevně je ovážeme režnou nití.
  • 3
    Do velkého kastrolu vložíme kuřecí kosti a kůži, 3 půlky neoloupané cibule a bobkový list, zalijeme 1 l vody, přidáme sůl a přivedeme do varu. Pak vložíme kuřecí závitky, přikryjeme pergamenovým papírem, stáhneme oheň a při 90°C necháme 1 hodinu táhnout.
  • 4
    Hotové závitky přemístíme na prkénko, necháme vystydnout, pak je zbavíme nití a nakrájíme na plátky.
  • 5
    Plátky závitků rozložíme na porcelánový pekáč, ozdobíme snítkami kadeřavé petrželky, zalijeme vlažným přecezeným vývarem a vložíme nejméně na 3 hodiny do chladničky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.