Kuřecí zlaté rizoto
40 min.
Ingredience
- 15gramůMáslo čerstvé
- 1kusPórek
- 1kusPaprika žlutá
- 350gramůRýže arborio
- 1,5litryVývar drůbeží
- 200gramůKukuřice cukrová
- 60gramůArašídy loupané pražené solené
- 60gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaŠafrán
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 400gramůKuřecí prsa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
867 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
29 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Máslo a olej rozehřejeme ve velké pánvi, přidáme pokrájenou papriku a pórek, pokrájená kuřecí prsa a osmahneme do zlatohněda. Přidáme arborio a smažíme dvě minuty. Přidáme sůl, pepř a blizny šafránu. Přiléváme kuřecí vývar a vše vaříme za občasného míchání 20 minut. Nenecháme rizoto bez tekutiny, raději přidáme více vývaru. Přidáme kukuřici, parmezán, arašídy a podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.