Kušikacu
30 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 200gramůPórek
- 2lžíceStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 5lžicMléko polotučné
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1kusSalát hlávkový
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
51 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a necháme asi 1 hodinu odležet.
- 2Omytý pórek nakrájíme na válečky asi 2cm dlouhé.
- 3Na jehly napichujeme střídavě kousky masa a pórku, špízy obalíme ve vejcích rozšlehaných s mlékem a moukou a ve strouhance. Po všech stranách je smažíme na rozehřátém oleji.
- 4Omytý salát nakrájíme na nudličky, rozložíme do středu talíře, na salát položíme špíz a pokapeme sójovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.