Kuskus jehněčí
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule červená
- 1kusCitrony
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika oranžová
- 1špetkaŠafrán
- 3lžičkySkořice mletá
- 1lžíceMed včelí
- 3decilitryVývar zeleninový
- 350gramůJehněčí maso
- 1lžičkaHarissa pasta
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 425gramůCizrna
- 350gramůKuskus
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
19 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Citronovou šťávu promícháme s pokrájenou cibulí a dáme do pánve, přidáme šafrán, skořici, med a pokrájenou papriku. Přilijeme vývar a vše přivedeme k varu, pod pokličkou vaříme 5 minut.
- 2V jiné pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájené jehněčí maso. Maso poté vyndáme a dáme do pánve s cibulí a paprikou. Osolíme, opepříme, přidáme pokrájená rajčata, cizrnu a pastu harisa. Promícháme a přivedeme k varu, vaříme 20 minut bez pokličky.
- 3Do vody dáme nabobtnat kuskus dle návodu. Poté vložíme do cedníku vyloženého plátnem a uvaříme nad velkým hrncem vařící vody v páře pod pokličkou.
- 4Kuskus dáme na servírovací mísu, posypeme skořicí. Kuskus přelijeme hotovým pokrmem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.