Kuskus královský

70 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
817 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
204 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
17 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na kousky pokrájíme cukety a mrkve - cca 7 cm velké a podélně je překrojíme na poloviny.
  • 2
    Dýni očistíme a odstraníme jadérka. Oloupeme a pokrájíme na kousky stejně velké jako mrkev a cukety.
  • 3
    Do pánve nalijeme vývar a přidáme šafrán, skořici, kmín, koriandr a mrkev. Přivedeme k varu, sebereme pěnu a přidáme olivový olej. Povaříme 15 minut. Přidáme citronovou šťávu a kůru s medem, dýní a cuketou. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu a dalších 10 minut povaříme.
  • 4
    Dle návodu na balíčku namočíme kuskus. Poté přendáme na velký cedník vyložený plátýnkem a umístíme nad pánev se zeleninou. Přikryjeme a necháme v páře uvařit dle návodu. Vmícháme máslo.
  • 5
    Na ohřátý talíř navršíme kuskus, necháme okapat zeleninu a vývar, skořici, citronovou kůru uschováme. Zeleninu narovnáme na kuskus. Navrch dáme hrozinky a přelijeme 6 lžícemi uschovaného vývaru. Udržujeme teplé.
  • 6
    Zbylý vývar povaříme 5 minut. Odstraníme citronovou kůru a skořici. Ozdobíme koriandrem a ihned podáváme s omáčkou zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.