Kuskus s chobotnicí

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
17 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nasypeme kuskus do mísy, zalijeme sklenicí vody a 3 lžícemi oleje a necháme 30 minut stát. Mezitím vykucháme chobotnici, omyjeme a povaříme 10 minut v osolené vodě. Scedíme, sloupněte z ní kůži a pokrájíme na kousky. Oloupeme šalotky, omyjeme a jednu nasekáme a druhou pokrájíme. Omyjeme petrželku, osušíme a nasekáme. Odkrojíme z fazolek stopku, zbavíme fazolky případných vláken a pokrájíme na kousky.
  • 2
    Přidáme ke kuskusu fazolky, pokrájenou šalotku, kousky chobotnice a všechny ingredience promícháme. Dáme směs do vhodné nádoby na kuskus necháme vařit pod poklicí asi 30 minut za občasného zamíchání. Spaříme rajčata, scedíme, oloupeme zbavíme semínek, dáme je okapat a nasekáme.
  • 3
    V pánvi osmažíme na zbývajícím oleji sekanou šalotku, přidáme nasekaná rajčata, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře a dusíme rajčata 5-6 minut na prudším ohni za občasného zamíchání dřevěnou vařečkou, vysypeme kuskus na servírovací mísu, na něj rajčatovou omáčku, posypeme vše petrželkou a hotový pokrm podáme horký na stůl.
  • 4

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.