Kuskus s jehněčím masem a boby
130 min.
Ingredience
- 500gramůKuskus
- 500gramůSkopová plec
- 50mililitrůOlej olivový
- 1špetkaŠafrán
- 60gramůCibule
- 500gramůBoby zahradní
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1032 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
52 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuskus namočíme do 1l vody, necháme 10 minut bobtnat.
- 2Rozpálíme olej a osmahneme na něm pokrájené maso a cibuli. Okořeníme šafránem, solí a pepřem a necháme zezlátnout. Poté zalijeme vodou a necháme 60 minut vařit.
- 3Uvaříme kuskus.
- 4Z vývaru vyjmeme maso, vložíme do něj boby a vaříme dalších 20 minut. Poté do vývaru vsypeme maso a povaříme ještě 5 minut.
- 5Do vařeného kuskusu dáme máslo, dobře promícháme, poté přidáme vařené maso a boby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.