Kuskus s liškami na víně

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
24 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté větší lišky rozkrájíme, menší plodnice necháme celé. Cibuli a česnek očistíme, cibuli pokrájíme nadrobno, stroužky česneku překrojíme a nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    V pánvi si rozehřejeme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, pak přidáme lišky, promícháme, osolíme je, opepříme, necháme je vydusit, pak je rychle orestujeme (5-7 min).
  • 3
    K liškám přilijeme bílé víno, jakmile se začne vařit, zmírníme teplotu a vaříme jen minutu, k liškám přidáme snítky rozmarýnu, pánev částečně zakryjeme poklicí, aby se lišky dusily doměkka. Pokud by bylo potřeba, přilijeme asi 50ml vody. Když jsou lišky měkké, odkryjeme poklici a necháme zcela tekutinu zredukovat. Lišky dochutíme podle potřeby solí i pepřem. Snítky rozmarýnu odstraníme.
  • 4
    Připravíme si kuskus: do hlubší mísy s pokličkou nasypeme kuskus, promícháme ho vidličkou se solí a olejem. Zalijeme ho vařícím houbovým bujónem zředěným s vařící vodou 1:1. Kuskus promícháme s tekutinou, mísu zakryjeme poklicí a necháme v klidu 5-7 minut stát. Pak poklicí odložíme, kuskus načechráme vidličkou, přidáme k němu lišky na víně, znovu ho promícháme, dáme na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.