Kuskus s liškami na víně
50 min.
Ingredience
- Kuskus
- 250gramůKuskus
- 200mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůBujón houbový
- 1,5lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaSůl
- Lišky na víně
- 250gramůLišky čerstvé
- 1,5lžíceOlej olivový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 2špetkyPepř 4 barev
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 2stroužkyČesnek
- 200mililitrůVíno bílé
- 4lžíceSýr Parmezán
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
24 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté větší lišky rozkrájíme, menší plodnice necháme celé. Cibuli a česnek očistíme, cibuli pokrájíme nadrobno, stroužky česneku překrojíme a nakrájíme na tenké plátky.
- 2V pánvi si rozehřejeme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, pak přidáme lišky, promícháme, osolíme je, opepříme, necháme je vydusit, pak je rychle orestujeme (5-7 min).
- 3K liškám přilijeme bílé víno, jakmile se začne vařit, zmírníme teplotu a vaříme jen minutu, k liškám přidáme snítky rozmarýnu, pánev částečně zakryjeme poklicí, aby se lišky dusily doměkka. Pokud by bylo potřeba, přilijeme asi 50ml vody. Když jsou lišky měkké, odkryjeme poklici a necháme zcela tekutinu zredukovat. Lišky dochutíme podle potřeby solí i pepřem. Snítky rozmarýnu odstraníme.
- 4Připravíme si kuskus: do hlubší mísy s pokličkou nasypeme kuskus, promícháme ho vidličkou se solí a olejem. Zalijeme ho vařícím houbovým bujónem zředěným s vařící vodou 1:1. Kuskus promícháme s tekutinou, mísu zakryjeme poklicí a necháme v klidu 5-7 minut stát. Pak poklicí odložíme, kuskus načechráme vidličkou, přidáme k němu lišky na víně, znovu ho promícháme, dáme na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.