Kuskusový nákyp s jehněčím masem

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1017 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
40 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
14 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zmrazenou zeleninu necháme rozmrazit. Kuskus propláchneme a dáme do mísy. Zeleninový vývar přivedeme k varu s 1 lžíci olivového oleje a přelijeme jím kuskus, necháme 10 minut bobtnat.
  • 2
    Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Jehněčí maso nakrájíme na kousky.
  • 3
    Troubu předehřejeme 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vytřeme olejem. Ovčí sýr rozdrobíme.
  • 4
    V pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje a opečeme na něm jarní cibulku a maso. Po 3 minutách přidáme baharat, zázvor, sůl a pepř.
  • 5
    Přidáme kuskus a zeleninu. Mléko rozšleháme s vejci, solí a pepřem, přidáme polovinu ovčího sýra a směsí přelijeme kuskus s masem a zeleninou. Posypeme zbytkem ovčího sýra a dáme zapéct do trouby na 30 minut.
  • 6
    Omyjeme pažitku a bazalku, najemno nasekáme a posypeme nákyp. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.