Kuskusový nákyp s jehněčím masem
50 min.
Ingredience
- 1lžičkaZázvor mletý
- 500gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 400gramůKuskus
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 3lžíceOlej olivový
- 2kusyCibulka jarní
- 300gramůJehněčí maso
- 200gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusBazalka
- 1lžíceBaharat
- 1kusPažitka
- 300mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1017 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
40 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
14 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zmrazenou zeleninu necháme rozmrazit. Kuskus propláchneme a dáme do mísy. Zeleninový vývar přivedeme k varu s 1 lžíci olivového oleje a přelijeme jím kuskus, necháme 10 minut bobtnat.
- 2Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Jehněčí maso nakrájíme na kousky.
- 3Troubu předehřejeme 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vytřeme olejem. Ovčí sýr rozdrobíme.
- 4V pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje a opečeme na něm jarní cibulku a maso. Po 3 minutách přidáme baharat, zázvor, sůl a pepř.
- 5Přidáme kuskus a zeleninu. Mléko rozšleháme s vejci, solí a pepřem, přidáme polovinu ovčího sýra a směsí přelijeme kuskus s masem a zeleninou. Posypeme zbytkem ovčího sýra a dáme zapéct do trouby na 30 minut.
- 6Omyjeme pažitku a bazalku, najemno nasekáme a posypeme nákyp. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.