Kuskusový salát s mořskými plody a čerstvou mátou
12 min.
Ingredience
- 125mililitrůOlej olivový
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 1lžičkaCelerové semínko
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKurkuma
- 1špetkaKmín celý
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 500gramůKrevety tygří - loupané
- 200gramůKalamáry
- 300gramůKuskus
- 2kusyCeler řapíkatý
- 6kusůCibulka jarní
- 20kusůMáta
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
25 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Olivový olej, citronovou šťávu, česnek a celerové semínko smícháme.
- 2Osolíme, opepříme a dáme stranou.
- 3Kurkumu a kmín vmícháme do vroucího vývaru.
- 4Přidáme sépii a krevety a 2 minuty vaříme, dokud nejsou krevety oranžové.
- 5Poté plody z vývaru vyjmeme.
- 6Do velké mísy dáme kuskus a zalijeme bylinkovým vývarem. Promícháme a zakryjeme poklicí, dokud se vývar nevstřebá.
- 7Kuskus promícháme, přidáme směs krevet a sépie, řapíkatý celer, rajčata, jarní cibulky a mátu.
- 8Přilijeme zálivku a promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.