Kůzle se zadělávanými kedlubnami

145 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
12 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kůzlečí maso rozdělíme na 4 porce, osolíme, opepříme, Vložíme do kastrolu na olej a rychle opečeme, dokud se nezatáhne. Šalotku nasekáme nahrubo, přidáme snítku rozmarýnu, předehřejeme troubu na 170 °C a vložíme kůzlečí maso. Pečeme 90 minut, dokud není maso úplně měkké.
  • 2
    V době, kdy se peče maso, si nachystáme kedlubny. Omyjeme je, oloupeme, malé lístky ze středu si uložíme stranou. Pak kedlubny pokrájíme na plátky, ty potom ještě na drobnější kostičky nebo nudličky. Do hrnce vlijeme vývar, osladíme ho lžičkou cukru, vsypeme pokrájené nudličky kedlubny a 10 minut vaříme. Nudličky či kostičky kedluben by měly zůstat křupavé, neměly by zcela změknout. Slijeme z nich přes síto vývar a odložíme ho stranou.
  • 3
    Připravíme si kastrol, vlijeme olej a necháme ho zahřát. Zasypeme moukou, vymícháme jíšku. Přilijeme 100 ml vývaru z kedluben a přidáme ještě smetanu. Stále mícháme, necháme vařit 15 minut, potom dosolíme, dopepříme, přidáme špetku muškátového oříšku.
  • 4
    Kedlubny jemně pocukrujeme, přelijeme vzniklým bešamelem. Lehce promícháme, přidáme hrášek, který jsme předtím uvařili v osolené vodě. Nasekáme nadrobno kopr a zasypeme jím zadělávané kedlubny. Podáváme je jako přílohu k pečeni z kůzlete.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.