Kůzle se zadělávanými kedlubnami
145 min.
Ingredience
- 3kusyŠalotka
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 600gramůKůzlečí maso
- Na zpracování kedluben
- 3kusyKedlubna
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 100gramůHrášek
- 100mililitrůVývar drůbeží
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 3lžičkyCukr krupice
- 50gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
12 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Kůzlečí maso rozdělíme na 4 porce, osolíme, opepříme, Vložíme do kastrolu na olej a rychle opečeme, dokud se nezatáhne. Šalotku nasekáme nahrubo, přidáme snítku rozmarýnu, předehřejeme troubu na 170 °C a vložíme kůzlečí maso. Pečeme 90 minut, dokud není maso úplně měkké.
- 2V době, kdy se peče maso, si nachystáme kedlubny. Omyjeme je, oloupeme, malé lístky ze středu si uložíme stranou. Pak kedlubny pokrájíme na plátky, ty potom ještě na drobnější kostičky nebo nudličky. Do hrnce vlijeme vývar, osladíme ho lžičkou cukru, vsypeme pokrájené nudličky kedlubny a 10 minut vaříme. Nudličky či kostičky kedluben by měly zůstat křupavé, neměly by zcela změknout. Slijeme z nich přes síto vývar a odložíme ho stranou.
- 3Připravíme si kastrol, vlijeme olej a necháme ho zahřát. Zasypeme moukou, vymícháme jíšku. Přilijeme 100 ml vývaru z kedluben a přidáme ještě smetanu. Stále mícháme, necháme vařit 15 minut, potom dosolíme, dopepříme, přidáme špetku muškátového oříšku.
- 4Kedlubny jemně pocukrujeme, přelijeme vzniklým bešamelem. Lehce promícháme, přidáme hrášek, který jsme předtím uvařili v osolené vodě. Nasekáme nadrobno kopr a zasypeme jím zadělávané kedlubny. Podáváme je jako přílohu k pečeni z kůzlete.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.