Kůzlečí řízky s pivem

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
22 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek očistíme a rozetřeme. Připravíme si trojobal.
  • 2
    V jedné misce rozšleháme vejce s černým pivem a česnekem. Ve druhé promícháme sójovou mouku s hladkou moukou. Do třetí misky si připravíme strouhanku.
  • 3
    Kůzlečí maso, nejlépe z kýty, odblaníme a omyjeme. Nakrájíme přes vlákno 4 plátky - řízky, které zlehka potřeme hořčicí, osolíme, posypeme bílým pepřem a obalíme v trojobalu: mouka, vajíčko s pivem a strouhanka.
  • 4
    V pánvi si rozpálíme olej a řízky usmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 7-10 minut z každé strany.
  • 5
    Usmažené řízky odložíme odkapat na papírový ubrousek, aby jsme se zbavili přebytečného omastku. Pak je ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.