Kůzlečí řízky s pivem
40 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 700gramůKůzlečí maso
- 0,5lžíceHořčice plnotučná
- 1kusVejce slepičí
- 1decilitrPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 50gramůMouka sójová plnotučná
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůStrouhanka
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
22 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Česnek očistíme a rozetřeme. Připravíme si trojobal.
- 2V jedné misce rozšleháme vejce s černým pivem a česnekem. Ve druhé promícháme sójovou mouku s hladkou moukou. Do třetí misky si připravíme strouhanku.
- 3Kůzlečí maso, nejlépe z kýty, odblaníme a omyjeme. Nakrájíme přes vlákno 4 plátky - řízky, které zlehka potřeme hořčicí, osolíme, posypeme bílým pepřem a obalíme v trojobalu: mouka, vajíčko s pivem a strouhanka.
- 4V pánvi si rozpálíme olej a řízky usmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 7-10 minut z každé strany.
- 5Usmažené řízky odložíme odkapat na papírový ubrousek, aby jsme se zbavili přebytečného omastku. Pak je ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.