Květák dušený po italsku

40 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
22 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý květák rozdělíme na růžičky, opláchneme a osušíme.
  • 2
    V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme plátky česneku, nasekanou petrželku a osmahneme. Vmícháme připravený květák a podusíme 1/2 minuty. Podlijeme vodou, osolíme, opepříme a vmícháme rajčatový protlak. Dusíme pod pokličkou, až květák změkne.
  • 3
    Měkký květák upravíme na mísu, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.