Květák dušený po italsku
40 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1stroužekČesnek
- 800gramůKvěták
- 1šálekVoda pitná
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
22 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omytý květák rozdělíme na růžičky, opláchneme a osušíme.
- 2V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme plátky česneku, nasekanou petrželku a osmahneme. Vmícháme připravený květák a podusíme 1/2 minuty. Podlijeme vodou, osolíme, opepříme a vmícháme rajčatový protlak. Dusíme pod pokličkou, až květák změkne.
- 3Měkký květák upravíme na mísu, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.