Květák na česneku
40 min.
Ingredience
- 600gramůKvěták
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
85 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěný květák rozebereme na růžičky, omyjeme, košťál rozkrojíme na čtvrtky. Vše vložíme do vařící osolené vody, uvaříme téměř do měkka.
- 2Poté květák nakrájíme na malé kousky. Na rozehřátém oleji osmažíme utřený česnek, přidáme květák a dusíme na mírném ohni do měkka. Nakonec hotový květák opepříme.
- 3Podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.