Květák s hříbkovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 400gramůKvěták
- 4,2litryVoda pitná
- 60mililitrůOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůHouby nakládané
- 2decilitryVíno červené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
31 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý květák namočíme do 2 l studené, lžičkou soli osolené vody. Necháme ho namáčet 30 minut. Potom scedíme, opět opláchneme pod tekoucí vodou a vložíme do hrnce s 2 l vroucí vody. Povaříme doměkka, zase scedíme, necháme okapat a rozdělíme na růžičky.
- 2V jiném kastrůlku rozpálíme olej, osmahneme na něm na tenké kolečka nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, zalijeme 2 dl vody.
- 3Dochutíme solí, pepřem, vložíme jemně nastrouhaný česnek, drobně nakrájené houby. Vše zalijeme červeným vínem a povaříme 10 minut. Těsně před dokončením vaření do omáčky vložíme kostku másla. Zamícháme a stáhneme ze sporáku.
- 4Teplý květák rozdělíme podle porci na jednotlivé talíře. Každou porci polijeme připravenou omáčkou a jídlo podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.