Květák s hříbkovou omáčkou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
31 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný a omytý květák namočíme do 2 l studené, lžičkou soli osolené vody. Necháme ho namáčet 30 minut. Potom scedíme, opět opláchneme pod tekoucí vodou a vložíme do hrnce s 2 l vroucí vody. Povaříme doměkka, zase scedíme, necháme okapat a rozdělíme na růžičky.
  • 2
    V jiném kastrůlku rozpálíme olej, osmahneme na něm na tenké kolečka nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, zalijeme 2 dl vody.
  • 3
    Dochutíme solí, pepřem, vložíme jemně nastrouhaný česnek, drobně nakrájené houby. Vše zalijeme červeným vínem a povaříme 10 minut. Těsně před dokončením vaření do omáčky vložíme kostku másla. Zamícháme a stáhneme ze sporáku.
  • 4
    Teplý květák rozdělíme podle porci na jednotlivé talíře. Každou porci polijeme připravenou omáčkou a jídlo podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.