Květák s rýží a šunkou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
22 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vyjmeme a necháme okapat. Vývar uchováme. V kastrole na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibulí. Vsypeme propláchnutou rýži, přidáme všechno koření a zalijeme vývarem z květáku. Nakonec vmícháme nadrobno nakrájenou šunku a zvolna dusíme, dokud rýže nezměkne. K měkké rýži přimícháme uvařený květák a pokrm upravíme na talíře. Posypeme nasekanou petrželkou, nastrouhaným sýrem a přelijeme rozmíchanou zakysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.