Květák s rýží a šunkou
50 min.
Ingredience
- 1kusKvěták
- 2litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej rostlinný
- 100gramůRýže loupaná
- 100gramůŠunka dušená
- 1kusHřebíček
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaVegeta
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžícePetržel - nať
- 200gramůZakysaná smetana
- 0,25lžičkaNové koření celé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
22 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očištěný květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vyjmeme a necháme okapat. Vývar uchováme. V kastrole na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibulí. Vsypeme propláchnutou rýži, přidáme všechno koření a zalijeme vývarem z květáku. Nakonec vmícháme nadrobno nakrájenou šunku a zvolna dusíme, dokud rýže nezměkne. K měkké rýži přimícháme uvařený květák a pokrm upravíme na talíře. Posypeme nasekanou petrželkou, nastrouhaným sýrem a přelijeme rozmíchanou zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.