Květák smažený v sýrovém těstíčku
35 min.
Ingredience
- 800gramůKvěták
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůStrouhanka
- 3gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 150mililitrůMléko polotučné
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
25 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Květák vložíme do osolené vroucí vody a povaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat. Vychladlý květák rozebereme na velké růžičky. V misce rozkvedláme vejce se solí a pepřem, přisypeme strouhanku, strouhaný sýr, promícháme, rozředíme mlékem nebo smetanou a vypracujeme řidší těsto. Necháme chvilku odležet, než strouhanka nasákne tekutinu. V pánvi rozehřejeme máslo, růžičky obalíme v těstíčku a na másle osmažíme ze všech stran dorůžova. Můžeme smažit i ve fritovacím hrnci, potom na každou růžičku položíme kousek másla a necháme rozpustit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 14. 10. 2015
Květák smažený v sýrovém těstíčku
Květák smažený v sýrovém těstíčku je dobrota. Recept mohu doporučit, protože vám nezabere ani tak moc času. Doporučuji koupit květák u zelináře. Jsou to mnohem větší hlavy než v hypermarketech a chuť je úžasná – tedy pokud víte, kde nakupovat. Ten náš prodejce je skvělý.