Květák v sezamovém kabátku s rajčatovým dipem

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
16 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
14 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 200°C. Pekáček si vyložíme pečícím papírem. Omytý květák rozemereme na malé růžičky. Připravíme si tři misky: v jedné rozšleháme vejce se solí a hořčicí, do druhé si nasypeme hladkou mouku a ve třetí smícháme cizrnovou mouku se sezamovými semínky.
  • 2
    Květákové růžičky nejdříve obalíme v mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance se semínky. Obalený květák poklademe na plech s pečícím papírema vložíme ho do předehřáté trouby. Květák během pečení několikrát obrátíme, pečeme ho dozlatova přibližně 35-45 minut.
  • 3
    Mezitím si připravíme rajčatový dip: do mixéru dáme pokrájená oloupaná rajčata, nadrobno pokrájené stroužky česneku, omytý čerstvý kopr, bazalku, malou omytou pokrájenou chilli papričku, sůl, cukr a pepř. Vše jemně rozmixujeme a dáme do misek.
  • 4
    K upečenému teplému květáku podáváme rajčatový dip. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.