Květák v sezamovém kabátku s rajčatovým dipem
65 min.
Ingredience
- Rajčatový dip
- 4kusyRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceBazalka
- 2špetkySůl mořská
- 2špetkyPepř bílý
- 0,5lžíceKopr čerstvý
- 0,5kusChilli paprička
- 0,5lžičkaCukr třtinový
- Trojobal
- 2,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 60gramůMouka cizrnová
- 3lžíceSezam - semena
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
16 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
14 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 200°C. Pekáček si vyložíme pečícím papírem. Omytý květák rozemereme na malé růžičky. Připravíme si tři misky: v jedné rozšleháme vejce se solí a hořčicí, do druhé si nasypeme hladkou mouku a ve třetí smícháme cizrnovou mouku se sezamovými semínky.
- 2Květákové růžičky nejdříve obalíme v mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance se semínky. Obalený květák poklademe na plech s pečícím papírema vložíme ho do předehřáté trouby. Květák během pečení několikrát obrátíme, pečeme ho dozlatova přibližně 35-45 minut.
- 3Mezitím si připravíme rajčatový dip: do mixéru dáme pokrájená oloupaná rajčata, nadrobno pokrájené stroužky česneku, omytý čerstvý kopr, bazalku, malou omytou pokrájenou chilli papričku, sůl, cukr a pepř. Vše jemně rozmixujeme a dáme do misek.
- 4K upečenému teplému květáku podáváme rajčatový dip. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.