Květák vařený s rajčatovou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 800gramůKvěták
- 200gramůRajčata
- 1stroužekČesnek
- 60gramůCibule
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 200mililitrůVíno červené
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Květák omyjeme, rozřežeme na růžičky, vložíme do osolené vroucí vody a zvolna vaříme 15 minut. Scedíme a necháme okapat. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme. V pávi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, orestujeme, zaprášíme mouku, necháme rozpustit v tuku, přidáme rajčata, česnek, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Podlijeme červeným vínem, povaříme na požadovanou hustotu a odstavíme. Květák rozdělíme na talíře a přelijeme rajčatovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.