Květák vařený s rajčatovou omáčkou

55 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák omyjeme, rozřežeme na růžičky, vložíme do osolené vroucí vody a zvolna vaříme 15 minut. Scedíme a necháme okapat. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme. V pávi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, orestujeme, zaprášíme mouku, necháme rozpustit v tuku, přidáme rajčata, česnek, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Podlijeme červeným vínem, povaříme na požadovanou hustotu a odstavíme. Květák rozdělíme na talíře a přelijeme rajčatovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.