Květák zapečený s česnekem a sýrem
50 min.
Ingredience
- 2lžičkySůl
- 2litryVoda pitná
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 1lžícePetržel - nať
- 120gramůSýr Eidam cihla 40%
- 6lžicKečup
- 2kusyKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
19 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
10 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Očištěný květák rozdělíme na růžičky, omyjeme, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme do poloměkka.
- 2V zapékací míse zpěníme na másle prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. Přidáme okapaný květák, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme kečupem.
- 3Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 20. 10. 2015
Květák zapečený s česnekem a sýrem
Květák zapečený s česnekem a sýrem nám chutnal a dáváme mu pět hvězdiček. Je to jeden z nápadů na skvělý všední, ale i víkendový oběd. Zkuste ho jako my a budete určitě spokojeni.