Květáková omáčka k těstovinám
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 5kusůSardelové řezy
- 3lžíceOlej olivový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 250gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaOregano sušené
- 3stroužkyČesnek
- 750gramůKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
19 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omytý květák rozebereme na růžičky, uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
- 2Oloupanou cibuli a česnek nasekáme. Sardelové řezy nakrájíme na kousky velké asi 2 cm.
- 3Máslo a olej rozehřejeme na pánvi a osmahneme na něm cibuli a česnek. Přidáme sardelové řezy, květák, rajčata a vše krátce povaříme. Podle chuti osolíme a okořeníme oreganem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.