Květáková polévka od babičky
45 min.
Ingredience
- 500gramůKvěták
- 2lžíceKroupy ječné
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 400mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 60gramůSýr Eidam cihla 30%
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Květák očistíme, zbavíme listů a rozebereme na růžičky, kroupy propláchneme studenou vodou. Sýr nastrouháme, petrželovou nať nasekáme na jemno.
- 2Do hrnce s vodou vložíme růžičky květáku, kroupy, sůl a na mírném plameni vaříme doměkka. Poté do polévky přidáme máslo, smetanu, pepř a necháme přejít varem. Následně odstavíme, do polévky vmícháme petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.