Květáková polévka od babičky

45 min.
Bulharsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák očistíme, zbavíme listů a rozebereme na růžičky, kroupy propláchneme studenou vodou. Sýr nastrouháme, petrželovou nať nasekáme na jemno.
  • 2
    Do hrnce s vodou vložíme růžičky květáku, kroupy, sůl a na mírném plameni vaříme doměkka. Poté do polévky přidáme máslo, smetanu, pepř a necháme přejít varem. Následně odstavíme, do polévky vmícháme petrželovou nať.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.