Květáková polévka s celerem

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vlijeme dva litry vody. Vložíme do ní důkladně omyté telecí kosti. Celer, mrkev a petržel očistíme, nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce, kde vaříme kosti. Na mírném ohni vaříme, aby se z kostí a zeleniny uvařil dostatečně silný vývar. V jiném hrnci uvaříme květák spolu s cibuli doměkka. Měkký květák a cibuli propasírujeme a zatím necháme stranou.
  • 2
    V teflonové pánvičce nasucho osmahneme mouku, posypeme mletou paprikou. Zalijeme studeným vývarem a vaříme tak dlouho, aby se vyvařila chuť mouky. Následovně přidáme prolisovaný květák s cibulí, dobře promícháme a chvilku povaříme. Mléko rozšleháme se žloutkem. Vlijeme do vývaru a přivedeme k varu.
  • 3
    Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem. Vložíme máslo, petrželovou nať, vše dobře promícháme a polévku bez dalšího vaření stáhneme ze sporáku. Hotovou polévku rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.