Květáková polévka s drůbky
60 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 500gramůKuřecí drůbky
- 1kusPetržel
- 1kusCeler bulvový
- 300gramůKvěták
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2špetkySůl
- 1hrstRýže
- 20gramůPetržel - nať
- 1kusMrkev kořen
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika žlutá
- 70gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
21 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a důkladně omyté drůbky vložíme do hrnce se studenou vodou. Povaříme 40 minut doměkka. Potom drůbky vybereme z vývaru, maso oddělíme od kostí, srdce, žaludek, játra nakrájíme na tenké pásky. Vrátíme zpátky do vývaru, přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev, petržel, oloupaný a na malé kousky nakrájený celer. Spolu se zeleninou do polévky vložíme očištěný, omytý a na jednotlivé růžičky rozdělený květák.
- 2Máslo rozehřejeme v pánvi, přisypeme mouku, osmažíme, posypeme červenou mletou paprikou, zalijeme studeným vývarem. Dobře promícháme a připravenou jíškou zahustíme polévku. Povaříme asi 10 minut, ochutíme solí, pepřem. Nakonec vsypeme rýži, povaříme doměkka a odstavíme ze sporáku.
- 3Hotovou polévku necháme chvilku odpočinout. Podáváme na jednotlivých hlubokých talířích nebo v polévkových miskách. Porce posypeme nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.