Květáková polévka s jogurtem
40 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 200gramůJogurt bílý
- 1kusPetržel - nať
- 0,25litrMléko plnotučné
- 2lžíceMandle
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůKvěták
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
18 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Květák očistíme a rozdělíme na růžičky. Vložíme do hrnce s vodou a přivedeme k varu. Snížíme teplotu, zakryjeme a vaříme 8-10 minut do změknutí. Scedíme a vodu si uchováme.
- 2Ve stejném hrnci rozehřejeme máslo a 1-2 minuty na něm opékáme mandlové lupínky. Vyjmeme a dáme stranou. Na výpeku zpěníme nasekanou cibuli a dusíme 5 minut doměkka.
- 3Přidáme mouku, sůl, muškátový oříšek a promícháme. Přidáme vodu z květáku a vaříme, až je polévka hladká. Odstavíme, přidáme květák, smetanový jogurt a rozmixujeme tyčovým mixérem.
- 4Vmícháme mléko a přivedeme k varu, ale již nevaříme. Polévku rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou, mandlovými lupínky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.