Květáková polévka s jogurtem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
18 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák očistíme a rozdělíme na růžičky. Vložíme do hrnce s vodou a přivedeme k varu. Snížíme teplotu, zakryjeme a vaříme 8-10 minut do změknutí. Scedíme a vodu si uchováme.
  • 2
    Ve stejném hrnci rozehřejeme máslo a 1-2 minuty na něm opékáme mandlové lupínky. Vyjmeme a dáme stranou. Na výpeku zpěníme nasekanou cibuli a dusíme 5 minut doměkka.
  • 3
    Přidáme mouku, sůl, muškátový oříšek a promícháme. Přidáme vodu z květáku a vaříme, až je polévka hladká. Odstavíme, přidáme květák, smetanový jogurt a rozmixujeme tyčovým mixérem.
  • 4
    Vmícháme mléko a přivedeme k varu, ale již nevaříme. Polévku rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou, mandlovými lupínky a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.