Květáková polévka s knedlíčky
50 min.
Ingredience
- 1200mililitrůVoda pitná
- 1kusKvěták
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěný, na růžičky rozebraný květák uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a vývar uchováme. V kastrůlku připravíme ze 40g másla a hladké mouky světlou jíšku. Jíškou zahustíme vroucí květákový vývar, rozmícháme a povaříme 5 minut. Do polévky přidáme 1/3 květáku, který jsme nasekali na kousky. Zbylý nasekaný květák smícháme v misce s vejcem, zbylým rozpuštěným máslem a strouhankou. Osolíme a dobře propracujeme. Ze směsi tvarujeme malé knedlíčky, vložíme je do vroucí polévky a povaříme 5 minut. Hotovou polévku ochutíme muškátovým květem, solí a nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.