Květáková polévka s knedlíčky

50 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný, na růžičky rozebraný květák uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a vývar uchováme. V kastrůlku připravíme ze 40g másla a hladké mouky světlou jíšku. Jíškou zahustíme vroucí květákový vývar, rozmícháme a povaříme 5 minut. Do polévky přidáme 1/3 květáku, který jsme nasekali na kousky. Zbylý nasekaný květák smícháme v misce s vejcem, zbylým rozpuštěným máslem a strouhankou. Osolíme a dobře propracujeme. Ze směsi tvarujeme malé knedlíčky, vložíme je do vroucí polévky a povaříme 5 minut. Hotovou polévku ochutíme muškátovým květem, solí a nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.