Květáková polévka s tvarůžkovými knedlíčky

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
21 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák rozkrojíme napůl a spolu s mrkví nakrájenou na kolečka uvaříme doměkka v osolené vodě s kmínem. Vařený květák vyjmeme, jen několik růžiček rozmačkáme vidličkou a vrátíme do polévky. Polévku zahustíme světlou jíškou usmaženou z másla a mouky, krátce povaříme a zjemníme smetanou. Ze strouhanky, soli, másla, nastrouhaných tvarůžků a vejce vytvoříme vláčné těsto, z něhož v dlaních vytvarujeme malé kulaté knedlíčky. Ty povaříme 4 minuty v polévce na mírném ohni a do odstavené polévky nasypeme nasekanou petrželovou nať.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.