Květáková polévka s vejci
50 min.
Ingredience
- 2lžíceKrupice dětská
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůKvěták
- 1litrVoda pitná
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePažitka
- 0,5kusBujón hovězí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
127 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěný květák rozebereme na růžičky, košťál nakrájíme na malé kousky a vše vsypeme do vařící osolené vody, uvaříme do měkka.
- 2Krupici osmažíme na másle, přidáme ke květáku a povaříme. Polévku odstavíme z ohně, vmícháme rozšlehaná vejce, pepř, bujón a opět přivedeme k varu.
- 3Před podáváním posypeme polévku nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.