Květáková polévka s vejci

50 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
127 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný květák rozebereme na růžičky, košťál nakrájíme na malé kousky a vše vsypeme do vařící osolené vody, uvaříme do měkka.
  • 2
    Krupici osmažíme na másle, přidáme ke květáku a povaříme. Polévku odstavíme z ohně, vmícháme rozšlehaná vejce, pepř, bujón a opět přivedeme k varu.
  • 3
    Před podáváním posypeme polévku nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.