Květáková polévka se špenátem a čočkou

50 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
9 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
14 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme, brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky, květák rozebereme na menší růžičky, papriku zbavíme jádřince, pokrájíme na proužky, špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme, čerstvé omyjeme, otřepeme, posekáme nahrubo, lístky koriandru sekáme na jemno.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli s česnekem a zpěníme. Přimícháme kari pastu, krátce podusíme, přidáme červenou čočku, římský kmín, kurkumu, zalijeme vodou, osolíme a vaříme zvolna asi 10 minut. Přidáme brambory, papriku, květák, zázvor a vaříme do měkka. Minutu před koncem vaření přimícháme špenát.
  • 3
    Jednotlivé porce posypeme koriandrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.