Květákové krokety
40 min.
Ingredience
- 2šálkyKrupice dětská
- 5gramůPetržel - nať
- 2lžíceStrouhanka
- 4kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5kusKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
7 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omytý květák rozebereme na růžice a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Vodu slijeme a na květák v kastrole nasypeme krupici. Vše rozmícháme vidličkou, aby se krupice spařila.
- 2Asi po 10 minutách přidáme žloutky, nasekanou petrželku a vše promícháme.
- 3Na prkénku posypaném strouhankou tvoříme krokety. Obalujeme je v rozšlehaných bílcích a ve strouhance. Smažíme je zvolna v horkém oleji.
- 4Podáváme s bramborami nebo jako přílohu k pečením.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.