Květákové krokety

40 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
7 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý květák rozebereme na růžice a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Vodu slijeme a na květák v kastrole nasypeme krupici. Vše rozmícháme vidličkou, aby se krupice spařila.
  • 2
    Asi po 10 minutách přidáme žloutky, nasekanou petrželku a vše promícháme.
  • 3
    Na prkénku posypaném strouhankou tvoříme krokety. Obalujeme je v rozšlehaných bílcích a ve strouhance. Smažíme je zvolna v horkém oleji.
  • 4
    Podáváme s bramborami nebo jako přílohu k pečením.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.