Květákové noky se sýrem
40 min.
Ingredience
- 400gramůKvěták
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 250mililitrůOlej rostlinný
- 1litrVoda pitná
- 2lžíceStrouhanka
- 2lžíceSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
67 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěný květák rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme a po vychladnutí nadrobno nasekáme.
- 2Z bílků ušleháme pevný sníh. V misce smícháme nasekaný květák se žloutky, hrubou moukou, nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou a solí. Podle potřeby přisypeme trochu strouhanky a nakonec do směsi vmícháme ušlehaný sníh.
- 3Lžící namočenou v horké vodě vykrajujeme z květákové směsi noky a smažíme je po všech stranách dozlatova v pánvi v dostatečném množství rozehřátého oleje.
- 4Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.