Květákové řízečky

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
32 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat. Uvařený květák nasekáme nadrobno. V mléce uvaříme krupici, vychladlou v míse promícháme s květákem, se žloutky, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků. Tvarujeme malé karbanátky, obalíme ve strouhance a z obou stran smažíme na sádle dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.