Květákové řízečky
30 min.

Ingredience
- 800gramůKvěták
- 1,5litryVoda pitná
- 100gramůKrupice pšeničná
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 200mililitrůMléko plnotučné
- 100gramůSádlo vepřové škvařené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
32 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěný květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat. Uvařený květák nasekáme nadrobno. V mléce uvaříme krupici, vychladlou v míse promícháme s květákem, se žloutky, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků. Tvarujeme malé karbanátky, obalíme ve strouhance a z obou stran smažíme na sádle dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.