Květákový krém Dubarry
40 min.
Ingredience
- 1kusKerblík
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř bílý
- 500gramůKvěták
- 0,5litrMléko plnotučné
- 1kusBrambory
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 0,25litrHovězí vývar základní
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou bramboru nakrájíme na kostičky. Květák očistíme a rozebereme na růžičky.
- 2V hrnci smícháme mléko a masový vývar, přidáme květák a bramboru. Zvolna doměkka vaříme 20 minut.
- 3Květák rozmixujeme, osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem a ochutíme citrónovou šťávou.
- 4Dobře rozšleháme smetanu a žloutek a touto směsí zahustíme krém. Již nevaříme, pouze prohřejeme. Krém podáváme zdobený kerblíkovými lístky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.