Květákový nákyp a telecím masem
60 min.
Ingredience
- 200gramůTelecí kýta
- 10mililitrůOlej rostlinný
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceMléko odtučněné
- 400gramůKvěták
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
14 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kousky, osolíme a nasucho opečeme. Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme doměkka.
- 2Omytý květák uvaříme v osolené vodě ne zcela doměkka, necháme okapat a nakrájíme na kousky.
- 3Do olejem vymazané zapékací mísy urovnáme směs masa a vařeného květáku, opepříme a po prohřátí v troubě zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě a před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.