Květákový salát

30 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
25 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře očištěný, na růžičky rozdělený květák, dáme vařit do osolené vody (1/2 lžička sůl). Po uvaření slijeme a necháme vystydnout.
  • 2
    Z oleje, citrónové šťávy, jogurtu, soli a pepře si připravíme zálivku, kterou dochutíme utřeným česnekem.
  • 3
    Hotovou zálivku vmícháme do uvařeného květáku.
  • 4
    Na závěr posypeme paprikou a nadrobno nasekanými oříšky, upraženými nasucho na pánvi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.