Květákový salát II
50 min.
Ingredience
- 1kusKvěták
- 2lžíceKari koření
- 3lžíceHrozinky
- 1lžičkaOmáčka Tahini
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceŘecký jogurt
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
12 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
24 g
Cukr
55 g
Postup přípravy
- 1Květák rozebereme na růžičky a 4 minuty ho povaříme v osolené vodě.
- 2Kari koření smícháme s olivovým olejem a trochou soli. Přidáme slitý květák a promícháme.
- 3Pečeme 35 minut na 200 °C.
- 4Na pánvi smažíme piniové oříšky a rozinky nasucho, odstavíme a přidáme tahini a jogurt.
- 5Květák podáváme přelitý jogurtovou zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.