Květákový salát s olivami
45 min.
Ingredience
- 1lžičkaCitrony
- 100gramůOlivy černé
- 100gramůKapie
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 700gramůKvěták
- 0,5decilitrOlej olivový extra panenský
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka, ale dáme pozor, aby se nepřevařil.
- 2Do vody přidáme 1 lžičku citronové šťávy.
- 3Vaříme přibližně 15 minut, potom květák scedíme, pod tekoucí vodou ochladíme, necháme odkapat a dáme do mísy.
- 4Černé olivy bez pecek a omyté papriky (zbavené jádřinců) nakrájíme na tenké kroužky a přidáme je ke květáku.
- 5Ještě zeleninu posypeme omytou, drobně nakrájenou zelenou petrželkou, přilijeme olivový olej, osolíme a opepříme podle chuti.
- 6Salát dobře promícháme a servírujeme.
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.