Květákový salát s olivami

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka, ale dáme pozor, aby se nepřevařil.
  • 2
    Do vody přidáme 1 lžičku citronové šťávy.
  • 3
    Vaříme přibližně 15 minut, potom květák scedíme, pod tekoucí vodou ochladíme, necháme odkapat a dáme do mísy.
  • 4
    Černé olivy bez pecek a omyté papriky (zbavené jádřinců) nakrájíme na tenké kroužky a přidáme je ke květáku.
  • 5
    Ještě zeleninu posypeme omytou, drobně nakrájenou zelenou petrželkou, přilijeme olivový olej, osolíme a opepříme podle chuti.
  • 6
    Salát dobře promícháme a servírujeme.
  • 7

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.