Květákový salát s řeřichou
35 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 2lžíceOlej rostlinný
- 3lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 125gramůŘeřicha
- 2lžícePažitka
- 1kusKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
98 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěný omytý květák rozebereme na růžičky, povaříme přibližně 15 minut v osolené vodě, vyjmeme, necháme okapat a vychladnout.
- 2Z oleje, octa, soli, pepře a špetky muškátového oříšku připravíme marinádu. Vložíme do ní omytou okapanou řeřichu a pažitku, do mísy rozložíme růžičky květáku, nalijeme na ně marinádu, vše promícháme.
- 3Salát necháme před podáváním 20 minut rozležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.